Öppna kulturarvet – 4 juli 15.00 – 17.30

Vad?

Onsdagen den 4 juli bjuder Kungliga biblioteket, Riksarkivet och Riksantikvarieämbetet in till ett seminarium kring (att) ÖPPNA KULTURARVET.

Om vad?

Vilka krav skulle du vilja ställa på öppenheten hos de institutioner som förvaltar kulturarvet? Har du idéer om vilken information du lätt skulle vilja komma åt, eller till tjänsteutveckling med kulturarvet som grund?

Vill du inleda ett kreativt samarbete som syftar till att ytterligare sprida kunskap om våra fantastiska historiska tillgångar?

Passa på att ställa krav och framföra idéer till de tre generaldirektörerna över Riksarkivet, Kungliga Biblioteket och Riksantikvarieämbetet när de står samlade på scen under Almedalsveckan!

När?

Den 4 juli 2012 klockan 15.00-16.15.

Vi öppnar 14.30 och minglar fram till 17.30.

Hur hittar jag till seminariet?

Bussar hämtar kl. 14.30 och 14.45 i Visby hamn, vid rondellen vid Strandvägen 1.

Eller ta en 15 minuters promenad till Riksantikvarieämbetet och Riksutställningars lokaler på Artillerigatan 33 i Visby.

Utöver generaldirektörerna medverkar Joakim Jardenberg, Mindpark, Johanna Berg, Digisam, Magnus Kolsjö, PWC, Michael Edson, Smithsonian Institute och Anna Steele, Kulturutskottet. Gunilla Kindstrand är moderator.

Informationen finns på Almedalsveckans officiella hemsida.

Evenemanget kommer att sändas live på denna webbplats med hjälp av Bambuser. Seminariet kommer sedan att läggas upp här.

Vi reserverar oss för ändringar i programmet.