Vilka är seminariedeltagarna?

Gunilla Kindstrand, moderator

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gunilla_Kindstrand.jpg

Vogler CC-BY, Wikimedia

Kommer att leda seminariet. Numera kulturredaktör på Gefle Dagblad och verksam som dramaturg, utställningsproducent och föreläsare. Har bland annat även varit var projektledare för Helsingegården i Järvsö och programledare på SVT (Röda rummet, Kunskapskanalen). (Wikipedia)

Magnus Kolsjö, konsult, PWC

http://www.flickr.com/photos/attig/4901633151/

Gitta Wilén, CC-BY

Magnus är konsult och jobbar med e-förvaltningsfrågor på revisionsbolaget PwC. Tidigare verksam i Kristdemokraternas riksdagskansli, först som politisk sekreterare och sedan som politiskt sakkunnig hos kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell. (Hemsida)

Johanna Berg, utredare, Digisam, Riksarkivet

Lars Lundqvist, CC-BY-NC-SA

Johanna arbetar som utredare på Digisam – samordningssekretariat för digitalisering, digitalt bevarande och digitalt tillgängliggörande av kulturarvet. (Hemsida)

Michael Edson, director, Smithsonian Institute, Washington DC

http://www.flickr.com/photos/travelinlibrarian/6882031038/in/photostream/

Michael Sauers, CC-BY-NC

Michael Edson är ledare för Smithsonianinstitutionernas  strategiska arbete med webb och nya medier. Har arbetat med en rad olika prisbelönta projekt som involverat ny teknik och nya medier. Är ofta anlitad som huvudtalare på stora internationella konferenser kring kulturarv och nya medier. (hemsida).

Anna Steele, riksdagsledamot

http://www.folkpartiet.se/ImageVault/Images/id_15186/width_239/compressionQuality_0/scope_0/conversionFormatType_WebSafe/height_236/preserveAspectRatio_0/ImageVaultHandler.aspx

Pressbild, Folkpartiet.

Anna sitter i riksdagen för Folkpartiet och är även medlem i bland annat riksdagens kulturutskott.

Joakim Jardenberg, VD, Mindpark AB

http://www.flickr.com/photos/kalexanderson/5921540715/in/pool-1401967@N23/

Kristina Alexanderson, CC-BY

Joakim Jardenberg är rådgivare, delägare i en rad startups samt förändringsförespråkare och debattör i allt som rör sig runt gamla, nya, digitala och sociala medier.  Med ett ben hos användaren, ett ben i tekniken och ett ben i affären försöker han förklara det komplicerade på ett enkelt sätt och skapa nytta och effekt ur alla de nya möjligheterna (Hemsida).

Generaldirektörerna

Under paneldebatten deltar även generaldirektörerna Lars Amréus, Riksantikvarieämbetet, Björn Jordell, Riksarkivet och Gunilla Herdenberg, Kungliga Biblioteket.

Viktig seminariedeltagare är även du!

Du som finns på plats i Almedalen men även du som kan följa seminariet via live videosändningen! Vi kommer att ha en chatkanal öppen. På Twitter använder vi hashtaggen #oppkult.